SEO Uyumlu Makale Nedir?
SEO Makale sayısıyla doğru orantılı olarak yükselen bir grafik çizmeye benzer. SEO için en önemli kriterleri sayı, nitelik, özgünlük ve kullanıcıya sağladığı fayda olarak sıralayabiliriz. Sosyal medyanın gelişim göstermesi SEO’nun ne kadar geri planda kalmasına sebep olsa da; Google yaptığı hamlesi ile sosyal medyayla SEO arasındaki çekişmeyi artırmış oldu. Firmaların stratejileri genel olarak ziyaretçiyi ücretli reklamlar ile bulup bu kişileri kendi takipçisi haline getirmek. Google son güncellemesi backlinklerin önemini büyük ölçüde artırdı. İyi backlink alanlar Google da en üst sıralara geldi. Sonrasında yapılan “Panda” güncellemesi içeriği backlinkten önemli hale getirdi. Şimdi sizlerle SEO uyumlu makaleyi nasıl yazabilirsiniz? Örneklerle öğrenelim.
Bir projenin başarısı Google a bağlıysa şunu hiçbir zaman unutmayın. Başarılı olmak istiyorsanız Google’a bir yazılım olarak bakmayın. Google benzeri olmayan bir yazılımdır. Çünkü Google mühendisleri sürekli algoritmalar geliştirir. Amaçları Google da arama yapan kişilere en doğru en sağlıklı bilgilere ulaşmalarını sağlamaktır. Bu yüzden makaleye başlamadan önce şu soruyu sormalısınız; Makale gerçekten insanlara fayda sağlayacak mı? Yazınız mutlaka özgün olmalı yabancı dildeki siteleri bile çevirisini yaparak özgünlük karşılaştırması yapmaktadır.
Şimdi sizlerle başlık halinde kurallardan bahsedelim.
Başlık Kısmı
- Anahtar Kelimeyi mutlaka içermeli
- Anahtar Kelime ile Başlamalı
- En Az 3 Kelimede olmalı
- En Fazla 66 karakter olmalı
Not: Verdiğiniz bağlantılar anahtar kelime içermelidir.
Meta Kısmı
- Anahtar Kelimeyi İçermeli
- En Fazla 160 Karakter Olmalıdır
- Anahtar Kelime ile Başlamalıdır
Makale içi Başlık Kısmı
- Anahtar Kelime H1 Etiketi kullanmalı
- H1 Etiketi Anahtar Kelime ile başlamalı
- Anahtar Kelime H2 Etiketi ile kullanılmalı
- Anahtar Kelime H3 Etiketi ile kullanılmalı
İçerik Kısmı
- İçeriği en fazla 300 kelime ile oluşturmalı
- İçerikte ki Anahtar Kelime Oranı yüzde 2-3 Olmalı
- Anahtar Kelime İçeriğin İlk 50-100 Kelimesi Arasında Bulunmalıdır.
- İçeriğin Görsellerinden En Az 1’inin Alt Etiketi Anahtar Kelime olmalı
- Anahtar Kelime Kalın, İtalik ve Altı çizili olarak İçerikte Yer almalı.
- İçerikte Anahtar Kelime ile Linklenen Bir Giriş birde Çıkış Linki olmalı.
- Anahtar Kelime İçeriğin Son 50-100 Kelimesi Arasında bulunmalı.
Bu kurallara uymaya özen gösterip verilen tavsiye üzerine ziyaretçiye yararlı makaleler yazarsanız; hem içeriği zengin yapar, hem de ziyaretçiler makalenizi sıkılmadan okur.
Daha önce dediğimiz gibi Google her gün mühendisleri tarafından gelişiyor. Seo için 200 kriter bulunmaktadır. Olur da bir Google mühendisinin bilgisayarının yanına giderseniz ekranı kapatıp sizle konuşur. Çünkü kendi mühendis arkadaşları dışında ekranını kimseye göstermezler.
SEO kurallarının tamamını öğrenmek çok zordur. Ama şunu yapma şansına sahipsiniz; tahmin ve test yoluyla kuralları öğrenmeniz mümkündür.